Power cord kit, with strain relief, 230 VAC, European-style plug 9203000 Screw driver 6134300 SD card reader 9218200 SD card cover kit for sc200 controller 9200900 Screws for controller installation kit 9177800 Cord grip kit (1) 9178000 Sealing washer for cord grip assembly. The Hatch constant power series of LED Emergency Drivers allow an LED lighting fixture to be used for normal and emergency operation and will operate the fixture for a minimum of 90 minutes during a power failure. Factory-installed options include sensor ports for integrated Hach water quality, level or flow, a port for MODBUS RS485 communication or a rain sensor and an alternate non-contact liquid detect sensor. Are you working with a DR 2800, DR 3800, DR 3900, DR 5000 or DR 6000 Spectrophotometer? Bring your photometer up to date with a simple and free download. Read instructions and click below to download the software update now.
Hach Driver Jobs
- Go to www.hach.com.
- Click on download documentation in the left pane of the homepage.
- Click on product manuals and technical references.
- Click on software downloads.
- Click on on-line/process system software downloads.
- Click on the Datacom for sc 100 download.
General Information:


- Connect the LZX887 service cable to the sc 100 with the red stripe on the top of the connector.
- Start the Datacom program found in the start menu/programs/Hach/Datacom.
- Select the Com port you have the service cable connected to on the PC.
- Verify the Baud Rate is set to 115200.
- Click the Discover button.
- Select Device drop down menu will show devices that are found during the discovery. The devices found will include the probes that are attached to the sc 100 and the sc 100 itself.
- Choose the device, whose log you wish to read, from the Select Device drop down window. This will cause the device's properties to be shown in the Device Properties window.
- Select the desired button for downloading either:
- New Data: data/events that have been logged since the last time the log was read from the sc 100.
- All Data: all of the data/events in the sc 100's log.
- Time Interval: data/events during a particular time interval.
- Click the Start button to start the retrieval of the log. After clicking the Start button, you will be asked for a name for the file to be saved as, and you can select the folder to which it is saved.
- If New or All Data were selected, the log file transfer will start immediately. If Time Interval was selected, you will be prompted to enter a time interval for which you wish to retrieve data. Note that the initial Start Date and Time is the start of the sc 100's log and the End Date and Time is the end of the sc 100's log. Also note that the 'granularity' of the sc 100's logs is 1 K bytes. So when the sc 100 parses its log for the desired interval, it can give you up to 1 K bytes of additional information before as well as after the entered time interval.
- The retrieved data will be shown in the bottom window.
- If Data Log information was retrieved, the binary file will be saved with a .flg suffix and the parsed data will be saved with a .csv suffix. The .csv file can be reviewed with Excel. If Event Log information was retrieved, a text file will be saved with a .csv suffix. This file can be viewed with either a text editor or Excel.
- The Open button can be used to select a downloaded data file for viewing or to select an .flg file for parsing to a .csv file.
- If the Error Log check box is checked, a log will be created in the folder C:Program Files HachDatacom. The log will track issues with the Datacom program.
Flashing Sensors through Datacom:
- Digital sensors that have flashing capability over the Modbus network can be flashed using the Datacom program. Note that 1720E and FilterTRax 660 sc sensors must be connected directly through the service cable to the PC and not through the sc100 controller.
- Connect the LZX887 service cable to the sc 100 and turn on the Datacom program.
- Select the Com port you have the service cable connected to on the PC.
- Verify the Baud Rate is set to 115200.
- Discover the devices by selecting the Discover button. Note the digital sensor e.g. LDO, must be attached to the sc 100.
- Make sure the LDO probe is shown in the Select Device window. All future operations will now pertain to this probe (and not the sc 100 or other probes).
- Click on the Flash button. The Flash Files selection window will appear. See Figure 3.
- Datacom allows the user to update the LDO's Boot file, Application file and Driver file in one operation. If you are only updating one file, you can also do that. By putting a check mark in the check box next to the desired file type, you are indicating that this file is to be downloaded. Check all appropriate file types to be flashed and then browse for the actual files on your PC. For example, with the LDO V1.03 update, you should flash LDO_Boot_V109.BIN, LDO_App_V103.BIN, and LDO_Drvr_040227.bin. Check the instructions with the specific version update to assure you flash all appropriate files. The Flash Files window should be configured as shown in Figure 3. Important Note: Do not cycle the power to the sc 100 or LDO probe until you have successfully downloaded all of the files. If on downloading files errors should occur, simply restart the Datacom program, do not cycle power to the sc 100 or LDO probe.
- Click the OK button to start the download of the first file, which will be the Boot file. A progress bar graph will appear. When the boot file has been successfully downloaded, a popup window will appear.
- Click OK and Datacom will then start downloading the Application file.
- After the application file has been successfully downloaded, click OK on the popup window to continue on to downloading the Driver file.
- Click OK when the driver file has been successfully downloaded.
- The download process is now complete, and the Datacom program can be closed.
- Cycle the power to the LDO probe by disconnecting and then reconnecting the LDO probe or simply cycle the power to the sc 100. This will make the LDO probe start running the newly downloaded software.
- Go to the sc 100's TEST/MAINT menu. Then go to SCAN SENSORS and start the scanning process. If the sc 100 indicates that sensors are missing, delete those sensors. This will ensure that the sc 100 is using the newly downloaded Driver file in the LDO probe.
- Remove the service cable and close up the sc 100.
In this article, we are providing The Hack Driver Extra Questions and Answers PDF Class 10 English Footprints Without Feet CBSE, Extra Questions for Class 10 English Footprints Without Feet was designed by subject expert teachers.
The Hack Driver Extra Questions and Answers Class 10 English Footprints Without Feet
Extract Based Questions [3 Marks each]
Read the following extracts carefully and answer the questions that follow.
Question 1.
I was sent, not to prepare legal briefs, but to serve summons, like a cheap detective.
(a) At what post was T working?
(b) Why was he not given legal briefs to prepare?
(c) Find a word meaning ‘court order’ from the given extract.
(d) What is the present tense of ‘sent’?*
Answer:
(a) T was working as a junior assistant clerk.
(b) Probably because he was inexperienced, he was not given legal briefs to prepare.
(c) ‘Summons’ from the extract means ‘court order’.
(d) ‘Send’ is its present tense.
Question 2.
He was so open and friendly that I glowed with the warmth of his affection. I knew, of course, that he wanted the business, but his kindness was real.
(a) Who is ‘he’ in these lines?
(b) Give an instance of his kindness.
(c) Find a word from the extract which means ‘a gentle feeling of fordness’.
(d) What is the opposite of kindness?
Answer:
(a) ‘He’ in these lines is Bill Magnuson, the hack driver.
(b) He offered to take the narrator through the village and find Lutkins.
(c) ‘Affection’ from the extract means ‘a gentle feeling of fondness’.
(d) Cruelty’ is the opposite of ‘kindness’.
Question 3.
So we pursued him, just behind him, but never catching him, for an hour till it was past one o’ clock,
(a) Who was pursuing whom?
(b) Why were they pursuing him?
(c) Which word in the extract is a synonym of ‘followed’?
(d) What is the opposite of ‘behind’?
Answer:
(a) The narrator and Bill were pursuing Lutkins.
(b) They were pursuing him because the lawyer had to serve him a summons.
(c) ‘pursued’ in the extract, is the synonym of‘followed’.
(d) ‘ahead’ is its opposite.
Question 4.
What really hurt me was that when I served the summons, Lutkins and his mother laughed at me as though I were a bright boy of seven.
(a) What hurt the narrator?
(b) Why did the two laugh?
(c) Which word in the extract is a synonym of ‘delivered1?
(d) What is the opposite of ‘bright’?
Answer:
(a) The laughter of Lutkins and his mother hurt the narrator.
(b) The two laughed because they had been successful in fooling him.
(c) ‘served’ from the extract is the synonym of ‘delivered’.
(d) Its opposite is ‘dull’.

Question 5.
I had to go to dirty and shadowy comers of the city to seek out my victims. Some of the larger and more self-confident ones even beat me up. [CBSE 2013]
(a) Who is ‘I’?
(b) What was the nature of Ts job?
(c) Find a word from the extract which means find’.
(d) What is the opposite of ‘dirty’?
Answer:
(a) ‘I’ is the young lawyer who is the narrator of the story.
(b) The nature of his job was to serve summons on people who were required to present themselves in the court.
(c) ‘Seek out’ from the extract means ‘find’.
(d) Its opposite is ‘dean’.
Question 6.
When I got to New Mullion, my eager expectations of a sweet and simple country village were severely disappointed. Its streets were rivers of mud, with rows of wooden shops, either painted a sour brown, or bare of any paint at all. [CBSE 2015]
(a) Who is T?
(b) Why was T disappointed?
(c) What does the word ‘expectations’ mean?
(d) What is the opposite of ‘disappointed’?
Answer:
(a) ‘I’ is the young lawyer who is the narrator of the story.
(b) T was disappointed because he did not like the muddy streets and unpainted looks of the shops.
(c) It means ‘a brief about how good something will be’.
(d) Its opposite is’‘pleased’.
Short Answer Type Questions [2 Marks each]
Question 1.
Why did the narrator call his work unpleasant?
Answer:
The narrator was sent to serve summons. He had to go to all sorts of dirty and dangerous places. At times, he was also beaten by those very people. That is why he called his work unpleasant.

Question 2.
Describe the hack driver’s appearance in your own words.
Answer:
The hack driver looked to be about forty years in age. His face was red. He wore dirty and worn out clothes but he was cheerful.
Question 3.
Why does the hack driver offer to ask about Oliver Lutkins? [CBSE 2012]
Answer:
The hack driver was none other than Oliver Lutkins himself. He did not wish to take the summons and go as a witness. So, he pretended to be a hack driver. He offered to help the lawyer so that the lawyer could not come to know about him from someone else.
Question 4.
‘But he was no more dishonest than I’. Explain.
Answer:
The narrator meant to say that the hack driver was as dishonest as him because he was getting paid for riding the narrator on his cart on the pretence of helping him.
Hatch Driver
Question 5.
The narrator was happy though he had not found Lutkins. Why?
Answer:
The narrator had hated city life. This ride through the village made him very happy. He was overjoyed to meet the hack driver. So he was happy though he had not found Lutkins.
Question 6.
What impressed the narrator most about Bill? Mention any two things.
Answer:
The first quality that struck the narrator was that Bill was a cheerful, friendly and helpful man. Secondly, he loved Bill for his simple and philosophical wisdom.
Hach Driver Ed
Question 7.
How did the chief react when the narrator returned to his town?
Answer:
The chief was furious at the narrator’s failure to serve summons on Lutkins. He decided to send a man who knew Ltutkins with the narrator the next day to serve summons on Lutkins.
Question 8.
How does the narrator find Lutkins eventually?
Answer:
The narrator’s companion had seen Lutkins. When the narrator pointed opt the hack driver to him, he told him that the hack driver was Lutkins himself. In this way, the narrator found Lutkins eventually.
Question 9.
Why did Lutkins pretend to be Bill Magnuson? [CBSE 2015]
Answer:
Lutkins pretended to be Bill Magnuson as he did not want to accept the summons and be a witness in the case.
Question 10.
What did the hack driver tell the narrator about Lutkins’mother? [CBSE 2014]
Answer:
The hack driver told the narrator that Lutkins’ mother was a real terror. He described her as a large and hefty lady with a fierce temper. He also said that she was quick as a cat.
Question 11.
How did the hack driver befool the lawyer?
Answer:
The hack driver was able to befool him as he had not seen Lutkins before. He took him around the village on the protect of searching for Lutkins.
Long Answer (Volue Based) Type Questions [8 Marks each]
Question 1.
The narrator strikes us as a romantic idealist, Do you agree? Support your answer from the text.
Answer:
The narrator is definitely a romantic idealist. He is fresh out of law school. He wants to have a real case. But, as a part of training, he is sent to serve summons. He finds it difficult to understand. He simply dislikes his job as he has to go to all dirty places. Further, he has a very romantic | view of the country. He believes that villages are all pure and peaceful. There is no ugliness of the city in them. He I also thinks that villagers are very honest and decent people. He has a habit of trusting people blindly. He believes in whatever someone says. In fact, he is very gullible. Later on, he realises that a village can also be ugly. He also experiences that villagers are not always simple and honest.
Question 2.
Describe ‘Bill’ as seen through the eyes of the narrator.
Answer:
The narrator was much impressed with Bill. He first meets him at the station. He finds him to be friendly and cheerful. Bill is very helpful in his eyes as he offers to take him around in search of Lutkins. The narrator admires him when he goes looking for Lutkins on his behalf. Bill is full of a wonderful village charm. The narrator finds Bill to have a unique country wisdom. He admires him as a story teller. He appreciates him a lot when Bill even goes to Lutkins’ mother’s place to find him. For the narrator, Bill is a friendly man who helps others generously. He is so impressed by Bill that he decides to settle down in the village.

Hack Driver
Question 3.
‘Appearances are often deceptive’. Comment on the statement in the light of your reading of the story.
Answer:
Things are not always what they seem to be. Appearances are often deceptive. The narrator reaches a village in the search of Oliver Lutkins. He meets a hack driver at the station. The driver warns him about Lutkins. He takes him on a tour of the entire village in search of Lutkins. He tells the narrator about his experiences and about the village and its people. The narrator likes him for his helpful and kind nature.
He even forgets all about Lutkins. But, the next day he finds out that the hack driver was Oliver Lutkins himself. He realises that a simple and kind person was a trickster in reality.
Hack Driver Extra Questions
Question 4.
Do you think Lutkins was right in befooling the lawyer and earning money by using unfair means? What precautions should one take to avoid a situation like the one in which the lawyer was placed? [CBSE 2014]
Answer:
Lutkins was not right in befooling the lawyer and earning money by using unfair means. This shows that Lutkins did not care for the law at all. If we are in the lawyer’s place, we should not believe in things as they are seen. We should judge every action taken by the other person carefully before accepting it. Instead of depending on others, we should carry out our enquiries ourselves. The lawyer was befooled because he let Lutkins do the finding and questioning and did not do anything himself. This resulted in his failure to serve the summons on Lutkins.
For More Resources
